x
kasimatis
Για επικοινωνία με τη διεύθυνση της Ιστοσελίδας εδώ:
info@kassimatisdimokratia.gr
1
2
3
4
5
ΣΦΗΝΑ 13
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ Από το 2010 υπερβήκαμε τον Μακιαβέλι. Υπερβήκαμε την «πολιτική της εξουσίας για την εξουσία» και χρησιμοποιήσαμε την «πολιτική του τρόμου» για να φτιάσομε το υπάκουο ανθρώπινο κοπάδι. Το 2021 φτάσαμε στη «φάρμα των ζώων». Εύχομαι το 2022 να μη μπούμε μέσα για πολύ.
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 12
Ο Ανδρέας Κάλβος μας άφησε μια αιώνια παρακαταθήκη: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Οι πιο πολλοί δεν την ξέρουν πια ή δε θέλουν να την ξέρουν. Οι λιγότεροι την ψελλίζουν με θαυμασμό ή την διακηρύττουν με στόμφο και περηφάνεια. Άραγε ξέρουν το νόημά της;
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 11
Ήρωες της Αντίστασης για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία με την Τόλμη, την Αρετή και το Ήθος του Σάκη Καράγιωργα δε σβήνονται από τις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων όπως δε σβήνονται από την Ιστορία. Ο Δήμος του Πύργου θέλει να χάσει τη μεγάλη τιμή που του χαρίζει το όνομα Σάκης Καράγιωργας;
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 10
Τα δάκρυα των Προκαθημένων της Χριστιανοσύνης στη Λέσβο για τους πρόσφυγες
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 9
ΣΦΗΝΑ 9 Σφετερισμός συνταγματικής αρμοδιότητας. Ο νόμος για τις άδειες καναλιών κατάφωρα αντισυνταγματικός. Η προκήρυξη θα είναι απολύτως άκυρη και οι άδειες θα είναι ανυπόστατες. Βλ. περισσότερα εδώ
Βλέπε περισσότερα εδώ
Το νέο υπερταμείο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας

Περίληψη από τη συνέντευξη τύπου τον Απρίλου του 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ – ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ –

ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδος, η Νομική Επιτροπή Υπεράσπισης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας (ΑΝΤΙ -ΤΑΙΠΕΔ) και τα Κινήματα κατά της πώλησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του ΟΛΠ, των 14 αεροδρομίων, του Αστέρα Βουλιαγμένης κ.α., ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό αγώνα και δίνουμε συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουμε διεξοδικά τον Ελληνικό λαό για τα ευνόητα και δίκαιά του.

Το καλοκαίρι που πέρασε υπογράφτηκε η πλέον επαχθής δανειακή σύμβαση (Γ’ Δανειακή Σύμβαση) από όλες τις προηγούμενες. Κι έτσι η θέση της χώρας και του λαού μας χειροτέρεψε, ενώ των δανειστών αναβαθμίστηκε.

Μεταξύ των απεχθέστατων, για τη ζωή των Ελλήνων, προβλεπομένων σ’ αυτήν την Δανειακή Σύμβαση είναι και η μετατροπή του γνωστού πια σε όλους μας ΤΑΙΠΕΔ σε νέο ταμείο Υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού. Μιας περιουσίας της οποίας είμαστε διαχειριστές και οφείλουμε να αξιοποιούμε και να παραδίδουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές.

Ο δυσμενέστατος και παράνομος όρος της Γ’ Δανειακής Σύμβασης αφορά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων για την λειτουργία του οποίου αποκλειστικά αρμόδιος είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕΜΣ) που μπορεί να απαιτεί, κατά την διακριτική του ευχέρεια, ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού λαού καθώς και παροχή άλλων δικαιωμάτων που θα κρίνει αναγκαία για την αποπληρωμή του παράνομου, καταχρηστικού, απεχθούς και επονείδιστου χρέους. 

Έτσι αφαιρείται από τον λαό μας κάθε δυνατότητα αυτοδιάθεσης, ανάπτυξης και εν τέλει  επιβίωσής του. Με λίγα λογία επιχειρείται η γενική απαλλοτρίωση της πατρίδας μας. 

Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε στις 07/03/2014 επαναεπιβεβαιώνει ότι προέχει η επιβίωση ενός λαού της υποχρέωσης αποπληρωμής ενός χρέους και ότι ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δικαιούνται να υπονομεύουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος μιας χώρας.

Συνεπώς, όπως επισημαίνει ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γ. Κασιμάτης:

«ο εκβιασμός με την ρευστότητα, & ο στραγγαλισμός της Ελλάδας που επιχειρείται, συνδυαστικά με τον απαράδεκτο όρο της παραίτησης της Ελλάδας από κάθε μορφή ασυλίας της Εθνικής κυριαρχίας, συνιστά δικαίωμα της Ελλάδας να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια, στα Ευρωπαϊκά, στον ΟΗΕ & σε άλλους οργανισμούς, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση της ανάπτυξης, & τον δόλο, με σκοπό την υφαρπαγή του πλούτου της Χώρας & την υποτέλεια, την οποία προσπαθούν να καταστήσουν ως τετελεσμένο γεγονός».

 

Επιπροσθέτως καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, να υπερασπιστεί τα δίκαια του λαού μας και των επόμενων γενιών, καθώς και όλον τον νομικό κόσμο της χώρας σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της περιουσίας του λαού μας.

Τέλος, προειδοποιούμε όλους τους συντελεστές της καταστροφής της χώρας και κυρίως τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ο λαός μας με τις κινηματικές του δυνάμεις θα αγωνιστεί για τα ευνόητα και δίκαια που του αφαιρούνται και θα ζητήσει ν’ αποζημιωθεί για τις καταστροφές στις οποίες υποβάλλεται.

 

Για τους παραπάνω απεχθείς για την Κοινωνία μας λόγους, παίρνουμε την πρωτοβουλία αρχικά να ενημερώσουμε αναλυτικά τον ελληνικό λαό και να τον καλέσουμε σε εγρήγορση, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια περιουσία, ως ελάχιστη υποχρέωση σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, αλλά και ως αδιαπραγμάτευτο χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, στις οποίες επ’ ουδενί δεν μας επιτρέπεται να παραδώσουμε μια χώρα «κουφάρι».

 


4 Απριλίου 2016