x
kasimatis
Για επικοινωνία με τη διεύθυνση της Ιστοσελίδας εδώ:
info@kassimatisdimokratia.gr
1
2
3
4
5
ΣΦΗΝΑ 11
Ήρωες της Αντίστασης για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία με την Τόλμη, την Αρετή και το Ήθος του Σάκη Καράγιωργα δε σβήνονται από τις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων όπως δε σβήνονται από την Ιστορία. Ο Δήμος του Πύργου θέλει να χάσει τη μεγάλη τιμή που του χαρίζει το όνομα Σάκης Καράγιωργας;
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 10
Τα δάκρυα των Προκαθημένων της Χριστιανοσύνης στη Λέσβο για τους πρόσφυγες
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 9
ΣΦΗΝΑ 9 Σφετερισμός συνταγματικής αρμοδιότητας. Ο νόμος για τις άδειες καναλιών κατάφωρα αντισυνταγματικός. Η προκήρυξη θα είναι απολύτως άκυρη και οι άδειες θα είναι ανυπόστατες. Βλ. περισσότερα εδώ
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 8
Έχει ακούσει κανείς να έχει καταργήσει κάποια αστική δημοκρατία ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών για διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας; Αυτό έκανε στη «δημοκρατική» Ελλάδα «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση «Αριστεράς» με την παύση της λειτουργίας της διεθνούς «Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημόσιου Χρέους»!
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 7
«Το Βήμα» της 18.10.15 περιχαρές: «Ο Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα». Σωστά! αλλά και: Η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ τον Αχέροντα. Ο λαός με το ΟΧΙ μένει όρθιος και αρνείται τον οβολόν του (την Ελλάδα) στο Χάροντα.
Βλέπε περισσότερα εδώ
Γιατί το Κυπριακό είναι πρώτο εθνικό θέμα;
  1. Οι εδαφικές εκτάσεις  μαζί με τις δύο όμορες ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου αποτελούν το πιο ενδιαφέρον γεωπολιτικά για τις ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων και το πλουσιότερο σε πηγές πλούτου μέρος της Μεσογείου για τη βουλιμία των κερδοσκοπικών κέντρων. Δεν είναι τυχαίο ότι το υπερεθνικό χρηματοοικονομικό σύστημα και δύο μεγάλες δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Γερμανία, επέλεξαν τις δύο αυτές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για την ολοκληρωτική οικονομική και πολιτική χειραγώγησή τους,  με πλήρη δέσμευση της οικονομίας τους.
  2. Το σχέδιο Ανάν επιχείρησε να επιβάλει «λύση» του Κυπριακού όχι για την ικανοποίηση του κυπριακού λαού, αλλά «λύση» που κατέλυε ολοκληρωτικά την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και καθιστούσε την Κύπρο μια υποτελή οντότητα στα χέρια και πάλι κάποιων μεγάλων δυνάμεων. Σήμερα χαλκεύεται νέο σχέδιο με τις ίδιες προθέσεις.
  3.  Η απειλή της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδέεται άμεσα με την πανταχόθεν απειλή  της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Την κατάλυση της κυριαρχίας της πρώτης με τη χαλκευόμενη «λύση» του Κυπριακού –αν δεν αντισταθεί και πάλι ο Κυπριακός Λαός- θα ακολουθήσει η διαδικασία πραγματοποίησης της απειλής κατά της Ελλάδας.
  4. Επομένως: η πολιτική της Ελλάδας γιε το κυπριακό είναι άμεσης προτεραιότητας και δεν μπορεί να είναι άλλη από την πολιτική πλήρους συμπαράταξης Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας.
  5. Το Κυπριακό φαίνεται σήμερα στο πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αν όχι εγκαταλελειμμένο, πάντως ζήτημα δεύτερης κατηγορίας. Τα ίδιο ισχύει για όλα τα «εθνικά θέματα». Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει καταστεί μια απλή υπηρεσία διεκπεραίωσης τυπικών ζητημάτων ή τυπικών διεθνών σχέσεων. Υπουργείο Εξωτερικών, για την ουσία της αποστολής του, δεν υπάρχει.
  6. Είναι απαράδεκτο πολιτικά ότι: το Κυπριακό και όλα τα άλλα θέματα που με ιστορική συνείδηση έχει ονομάσει ο Ελληνικός Λαός «εθνικά» και αφορούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την πολιτισμική και την ιστορική της ταυτότητα να μην είναι στην ημερήσια διάταξη της Κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των μεγάλων ΜΜΕ: όταν η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκεται κάτω από καθεστώς πλήρους χειραγώγησης, στην πραγματικότητα υπό καθεστώς κατοχής, όταν οι δύο χώρες μας ως εθνικά κράτη, όπως και κάθε αδύνατο εθνικό κράτος, είναι στόχος της  βουλιμίας του υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των γεωπολιτικών ορέξεων  των μεγάλων δυνάμεων και όταν η κυριαρχία και της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχεται ήδη όχι μόνο άμεσες απειλές, αλλά και άμεσες προσβολές.
  7. Η υπεράσπιση της ιστορικής και της πολιτισμικής ταυτότητα ενός λαού που αποτελεί «εθνικό κράτος» από τη βουλιμία του άκρατου καπιταλισμού και του αδίστακτου ιμπεριαλισμού είναι «εθνικισμός»;

Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για την πολιτική ηγεσία που κυβερνά και έχει υπογράψει την παραίτηση από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και για την πολιτική ηγεσία της αντιπολίτευσης, που υπόσχεται την απαλλαγή της Ελλάδας από τα παράνομα δεσμά του χρέους.