x
kasimatis
Για επικοινωνία με τη διεύθυνση της Ιστοσελίδας εδώ:
info@kassimatisdimokratia.gr
1
2
3
4
5
ΣΦΗΝΑ 13
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ Από το 2010 υπερβήκαμε τον Μακιαβέλι. Υπερβήκαμε την «πολιτική της εξουσίας για την εξουσία» και χρησιμοποιήσαμε την «πολιτική του τρόμου» για να φτιάσομε το υπάκουο ανθρώπινο κοπάδι. Το 2021 φτάσαμε στη «φάρμα των ζώων». Εύχομαι το 2022 να μη μπούμε μέσα για πολύ.
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 12
Ο Ανδρέας Κάλβος μας άφησε μια αιώνια παρακαταθήκη: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Οι πιο πολλοί δεν την ξέρουν πια ή δε θέλουν να την ξέρουν. Οι λιγότεροι την ψελλίζουν με θαυμασμό ή την διακηρύττουν με στόμφο και περηφάνεια. Άραγε ξέρουν το νόημά της;
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 11
Ήρωες της Αντίστασης για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία με την Τόλμη, την Αρετή και το Ήθος του Σάκη Καράγιωργα δε σβήνονται από τις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων όπως δε σβήνονται από την Ιστορία. Ο Δήμος του Πύργου θέλει να χάσει τη μεγάλη τιμή που του χαρίζει το όνομα Σάκης Καράγιωργας;
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 10
Τα δάκρυα των Προκαθημένων της Χριστιανοσύνης στη Λέσβο για τους πρόσφυγες
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΣΦΗΝΑ 9
ΣΦΗΝΑ 9 Σφετερισμός συνταγματικής αρμοδιότητας. Ο νόμος για τις άδειες καναλιών κατάφωρα αντισυνταγματικός. Η προκήρυξη θα είναι απολύτως άκυρη και οι άδειες θα είναι ανυπόστατες. Βλ. περισσότερα εδώ
Βλέπε περισσότερα εδώ
ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

 

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  

Αυτό που είναι απολύτως απαγορευμένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και , βεβαίως, στην Ελλάδα είναι τα έξης:

Το ότι η επιβολή του χρέους και οι σχετικές συμφωνίες είναι άκυρες λόγω του ότι παραβιάζουν τις εγγυήσεις που παρέχουν: Το Σύνταγμα, όλα τα Συντάγματα της Ευρώπης και όλα τα δημοκρατικά συντάγματα του πλανήτη, οι συνθήκες της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο. Παραβιάζουν, δηλαδή, την αρχή προστασίας της αξίας και των δικαιωμάτων  του ανθρώπου, την αρχή της δημοκρατίας, την εθνική κυριαρχία,  την αρχή του κράτους δικαίου και την αρχή του κοινωνικού κράτους. 

Το ότι οι παραβιάσεις αυτές καθιστούν άκυρες όλες τις συμφωνίες που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα και αφορούν στο χρέος της Ελλάδας και κάθε μελλοντική συμφωνία της Χώρας μας που θα αφορά το χρέος της, είτε αυτές οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί επισήμως, είτε όχι, είτε θα επικυρωθούν νομίμως από τη Βουλή (μέχρι σήμερα, από το 2010, δεν υπάρχει νόμιμη επικύρωση), είτε όχι. 

Το ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού χρέους είναι επαχθές και, επομένως, μη οφειλόμενο, ανεξάρτητα από τις άλλες παρανομίες που το καθιστούν στο σύνολο του άκυρο.

Το ότι τα μεγάλα όπλα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι:

α. η αποφασιστική και ανεξάρτητη αξιοποίηση των πηγών πλούτου της, όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει ο Μίκης Θεοδώρακης και

β. η προβολή της εφαρμογής της διεθνούς νομιμότητας για την ακυρότητα του ελληνικού χρέους. 

Από την ημέρα προκήρυξης του Δημοψηφίσματος προστέθηκε στην Ελλάδα και η φίμωση επεξήγησης των πραγματικών λόγων που επιβάλλουν το «ΟΧΙ», ώστε:

α. να διευκρινισθεί στο λαό, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις και προκαταλήψεις και μετά από τη διαρκή πλύση εγκεφάλου και την πρωτοφανή τρομοκρατία που ασκήθηκε, τί θα σημαίνει το «ΝΑΙ» και τί το «ΟΧΙ» και

β. να ενισχυθεί ο αγώνας της Χώρας μας σε όλα τα επίπεδα διεκδικήσεων.

 

Όσον αφορά στη φίμωση για τα μεγάλα μας όπλα: την προβολή της ακυρότητας των συμφωνιών λόγω παραβιάσεων των άρχων νομιμότητας και την χωρίς παράνομες χειραγωγήσεις αξιοποίησης των πηγών του πλούτου της Χώρας μας, έχω διαρκή προσωπική εμπειρία, γιατί όλα τα μεγάλα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ δέχονταν μεν να ασκώ τη συστημική αντιπολίτευση, όπως όλοι οι άλλοι, μου έκλειναν, όμως, αεροστεγώς την πόρτα για οποιαδήποτε αναφορά των όπλων αυτών. Αυτό και μόνο δείχνει ολοφάνερα, πόσο ισχυρά όπλα είναι.

Όσον αφορά στο Δημοψήφισμα, προσπάθησα να εξηγήσω, χωρίς κομματικά ή άλλων συμφερόντων κριτήρια –αφού δε συνδέομαι οργανικά με κανένα κόμμα και με κανένα οργανωμένο σύστημα συμφερόντων- να εξηγήσω στον ελληνικό λαό, που βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση, το νόημα του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», με τρεις συνεντεύξεις μου σε μέγα τηλεοπτικά κανάλια, που μου το ζήτησαν τα ίδια, και  με  προσωπικό μου κείμενο, που έστειλα σε ορισμένες εφημερίδες, μερικές από τις πιο πιθανές για να το δημοσιεύσουν. Στο κείμενο καυτηρίαζα την καθημερινή πλύση εγκεφάλου και τρομοκρατία και την αβασιμότητα επιχειρημάτων των κινδύνων που προβάλλονταν για το «ΟΧΙ» και επεξηγούσα το νόημα του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ» (βλ. το κείμενο αναρτημένο στη στήλη: «Επικαιρότητα σε σφηνοειδή γραφή»).

Αποτέλεσμα, όσον αφορά στη φίμωση από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια: 

(α) Το SKY, ακύρωσε μια ώρα πριν τη ζωντανή συνέντευξη που μου είχε ζητήσει για την εκπομπή του στις 28.6.1915, 4.30 μμ. (Σημειωτέον, είχα ενημερώσει το δημοσιογράφο γενικά για τις θέσεις μου)

(β) Το ΑΛΦΑ, το οποίο έστειλε με πρωτοβουλία του στο σπίτι μου συγκρότημα λήψης συνέντευξης στις 28.6.20125, 10π.μ., για την εκπομπή της 1.7.2015, 12 τα μεσάνυχτα, την ακύρωσε.

(γ) Η «κρατική» ΕΡΤ1 με κάλεσε στην εκπομπή του κ. Παπαθανασίου, 10-12 της 3.6.2015, σε πάνελ μέσω SKYPE (γιατί βρισκόμουνα στα Κύθηρα), για να ενημερώσω τους τηλεθεατές για το Δημοψήφισμα. Εγώ αρνήθηκα να συμμετάσχω σε πάνελ, γιατί τα πάνελ σε παραμονή δημοψηφίσματος δημιουργούν σύγχυση λόγω της έντασης των αντικρουόμενων θέσεων και της συμμετοχής κομματικών εκπροσώπων. Κατόπιν αυτού συμφωνήσαμε να εκφέρω αυτοτελώς, ζωντανά μέσω SKYPE, ως ανεξάρτητος από κομματικές και άλλων συμφερόντων πολίτης, επεξηγήσεις στους τηλεθεατές για τη σημασία του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ». Όπως είδαν χιλιάδες τηλεθεατές, αφού άφησαν αμέσως να μου επιτίθενται συμμετέχοντες στο πάνελ, τελικά με διέκοψαν, όταν άρχισα να εξηγώ την αβασιμότητα των βασικών επιχειρημάτων του «ΝΑΙ». Ευτυχώς, άφησαν να ακουστεί και η καταγγελία μου για τη διακοπή. Έτσι, βόηθησαν, ίσως, το «ΟΧΙ» περισσότερο από το λόγο που μου αφαίρεσαν...

 Αποτέλεσμα όσον αφορά στη φίμωση από έντυπο Τύπο:

Το κείμενο μου «ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ» για το Τύπο, από αυτές που το έστειλα, το δημοσίευσαν μόνο οι εφημερίδες: «Το Παρόν» και «Το Χωνί της Αντίστασης». Δεν το δημοσίευσαν, ούτε το ανέφεραν καν (όπως όφειλαν να κάμουν, αν δεν είχαν χώρο): Ο «Ριζοσπάστης, «Η Αυγή» και «Η Εφημερίδα των Συντακτών».