ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

Για πρώτη φορά βλέπομε στη ζωή μας να επιστρατεύονται όλες οι δυνάμεις επιβολής του εσωτερικού και του εξωτερικού και να εξαπολύουν πρωτοφανή πόλεμο με τόσο πυκνά πυρά, για να αποτρέψουν το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όλες αυτές οι επιστρατευμένες δυνάμεις που εξαπέλυσαν τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο κατά του «ΟΧΙ», παλεύουν για το «ΝΑΙ».

Αυτό και μόνο είναι αρκετό και για την πιο απλή λογική σκέψη ότι θα πρέπει κάνεις να ψηφίσει «ΟΧΙ».

Ωστόσο, ας θυμηθούμε ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις που παλεύουν λυσσαλέα κατά του «ΟΧΙ» και υπέρ του «ΝΑΙ»:

Είναι οι δυνάμεις εκείνες εσωτερικού και εξωτερικού που μας χάλκευσαν, συνέταξαν και υπέγραψαν την επιβολή του καθεστώτος της 10ης Μαΐου 2015. Είναι εκείνες που υπέγραψαν τη «χωρίς όρους και αμετακλήτως» παραίτηση από τη εθνική κυριαρχία, την ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και της οικονομικής πολιτικής της Χώρας και την καταστροφική και απάνθρωπη λιτότητα. Είναι εκείνες που παραβίασαν τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων και καταρράκωσαν  τα δικαιώματα και την αξία του ανθρώπου μέχρι σήμερα. Είναι εκείνες που οδήγησαν τους νέους μας στη φυγή, χιλιάδες πολίτες στην αυτοκτονία, στην ανεργία και στη στέρηση των μέσων αξιοπρεπούς διαβίωσης. Είναι εκείνες που έπληξαν θανατηφόρα τις επιχειρήσεις όλων των επιπέδων της εθνικής μας οικονομίας, κυρίως δε τις επιχειρήσεις του μεσαίου χώρου και την αγροτική παραγωγή, που αποτελούν τον κορμό της και στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό της Χώρας. Είναι, τέλος, οι δυνάμεις  εκείνες που σχεδίασαν και τέλεσαν τα επιστημονικώς πια πλήρως τεκμηριωμένα εγκλήματα κατά των Ελλήνων και κατά της Ελλάδας.

 Αλλά ας θυμηθούμε και κάτι άλλο:

Το ποσοστό του λαού που ανέδειξε τη νέα κυβέρνηση για αλλαγή πολιτικής αυξήθηκε αμέσως μετά στο 80% των Ελλήνων, οι οποίοι στήριξαν τις διαπραγματεύσεις για τη μεταβολή των απαράδεκτων «Μνημονίων». Το ύψος του ποσοστού αυτού αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Ερωτάται: Έλληνες από το ποσοστό εκείνο που απέρριψε τα «Μνημόνια» και την πολιτική τους ως πολιτική της καταστροφής,  θα επιστρέψουν τώρα με «ΝΑΙ» στα ίδια «Μνημόνια» και σε χειρότερα ακόμη;

Επειδή οι δυνάμεις επιβολής δεν έχουν κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, χρησιμοποιούν τη φοβία που δημιούργησαν οι ίδιοι με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τα χειραγωγημένα και χειροπόδαρα δεμένα ΜΜΕ: ότι δήθεν το «ΟΧΙ» θα σημάνει έξοδο από το Ευρώ και από την ΕΕ και ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε απόλυτη χρεοκοπία και σε καταστροφή. Η απάντηση σ’ αυτό το ψέμα συνοψίζεται στα έξης:

 (α) Δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο ή επίσημη δήλωση ότι το «Όχι» θα έχει ως συνέπεια τη έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και Ευρώ. (β) Αντίθετα, και χθες οι επίσημες δηλώσεις από το Βερολίνο (Μέρκελ, Ρέντσι κ.λπ.) επανέλαβαν για άλλη μια φορά ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από τη Δεύτερα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, το οποίο είναι παγκοσμίως αδιαμφισβήτητα δικαίωμα δημοκρατίας της Ελλάδας. (γ) Για να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το Ευρώ και από την ΕΕ, πρέπει να τροποποιηθούν οι Συνθήκες με τη συμφωνία όλων –πράγμα αδύνατο, γιατί θα σημαίνει πραγματική διάλυση της ΕΕ. (δ) Η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή/και από την ΕΕ αποτελεί μόνο δικό της δικαίωμα. (ε) Το δικαίωμα αυτό πρέπει -και είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα- να το ασκήσει,  αν η παραμονή της την καθιστά μη ισότιμο μέλος της ΕΕ και, φυσικά, αν την καθιστά υπόδουλη ή αν παραβιάζει το Σύνταγμά της με τις εγγυήσεις της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. (στ) Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία κράτους είναι σήμερα αδιανόητη, λόγω της στενής διαπλοκής των οικονομιών και, κυρίως, του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος. Ας μας πουν αυτοί που το υποστηρίζουν, αν γνωρίζουν κανένα κράτος από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου  και εδώ  που έχει περιέλθει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ας μας πουν, πόσο θα κοστίσει  η υποτιθέμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στην Ευρώπη (είναι υπολογισμένο το ποσό) και τι θα σημαίνει για τους δανειστές η χρεοκοπία (ελέχθη το κατάφωρό ψεύδος ότι, αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα ή αν φύγομε από το Ευρώ θα πληρώσομε το χρέος σε Ευρώ!). Ας μας πούνε: η παύση πληρωμής παράνομου και άκυρου χρέους είναι χρεοκοπία; Ας μας πούνε, πως και με πια διαδικασία κηρύσσεται μια χώρα σε χρεοκοπία;

Για όλους αυτούς τους λόγους, χωρίς να σκέπτομαι κομματικές πολιτικές ή τακτικές που βλάπτουν σοβαρά την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της, με την απλή λογική του πολίτη που σκέπτεται την Ελλάδα του σήμερα και των επόμενων γενιών, κάνω χωρίς φόβο, αλλά με πάθος  έκκληση στους συμπολίτες μου να ψηφίσουν «ΟΧΙ».

Το «ΟΧΙ» σημαίνει:

«Όχι» στη διαρκή υποδούλωση της χώρας και στη ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής οικονομίας και κυριαρχίας, «Όχι» στους εκβιασμούς των δανειστών, «Όχι» στη βαρβαρότητα του κερδοσκοπικού καπιταλισμού, «Όχι» στην κηδεμόνευση της Ευρώπης και στην κατάλυση των ευρωπαϊκών αρχών νομιμότητας και πολιτισμού, «Όχι» στην κατάλυση της δημοκρατίας και στην ποδοπάτηση της αξίας του ανθρώπου, «Όχι» στο διωγμό των παιδιών μας και των επόμενων γενιών, όχι στο σταδιακό θάνατο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Σημαίνει: Ναι στην Ευρώπη ως ισότιμο μέλος της.

Το «Ναι» σημαίνει:

«Ναι» στο καθεστώς της πενταετίας που κατέστρεψε την οικονομία και την ανεξαρτησία μας, «Ναι» στην πολιτική των κυβερνήσεων που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός,  «Ναι» στην κάλυψη των ευθυνών τους και στην  επάνοδο τους, «Ναι» στη διαιώνιση της δουλείας και της υποταγής, «Ναι» στη φυγή των νέων και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας. «Ναι» στους κερδοσκόπους και στη γερμανική, σήμερα, πολιτική για την κηδεμόνευση της Ευρώπη . «Ναι» στην υποδούλωση σ’ αυτούς της Ευρώπης. Σημαίνει: Ναι στην Ευρώπη ως υπόδουλοι.

ΚΥΘΗΡΑ, 2 Ιουλίου 2015

                                                                                                Γιώργος Κασιμάτης